Scheidingscoaching

 

Bij een scheiding gaat het niet alleen om de zakelijke afwikkeling. Aandacht voor de persoonlijke kant is ook belangrijk. Of het nu gaat om begeleiding tijdens de scheiding wanneer er sprake is van 2 eigen advocaten of om begeleiding na de scheiding wanneer de afspraken tot uitvoer gebracht moeten worden en je je leven weer op helemaal op de rit moet krijgen.

Scheiden is ingrijpend. Er komt veel bij kijken. Je kunt in deze periode het gevoel hebben dat je er helemaal alleen voor staat. Onzeker zijn of je wel de juist beslissingen neemt.

Als coach begeleid ik je graag in deze lastige tijd. Ik neem geen beslissingen voor je maar help je wel in je kracht te zetten zodat jij zelf goed in staat bent de juiste beslissingen te nemen.

Ook wanneer de scheiding geregeld is, is het soms lastig je leven weer op te pakken. Wie was ik ook alweer zonder mijn partner? Wie wil ik zijn nu mijn relatie is beëindigd? En als er kinderen zijn, wie wil ik zijn als ouder nu we niet meer een geheel gezin vormen? Hoe ga ik om met het missen van mijn kinderen als deze bij mijn ex zijn zonder dat ik de kinderen hier mee belast. Vraagstukken waar ik je graag bij ter zijde sta.

Ik ben bekend met de emoties die hierbij komen kijken en help je graag op een positieve manier door deze tijd heen. Door het gesprek met je aan te gaan en vragen te stellen houd ik je de spiegel voor zodat jij jezelf (weer) leert kennen en de kracht vindt om door te gaan en vol energie je leven weer op te pakken.

Eén op eén begeleiding kan helaas alleen als ik niet de echtscheiding begeleid als mediator. Dit om de onpartijdigheid daarin te waarborgen. Wanneer de mediation is afgerond en de ex-partner vind een één op één vervolg geen probleem dan kan dit uiteraard wel.