Wie ben ik?

 

Als scheidingsmediator help ik door een combinatie van inhoudelijke kennis en ondersteuning bij het gesprek over alles wat geregeld moet worden. Ik ben gecertificeerd mediator met een accreditatie familiemediation. Daarnaast heb ik de opleiding gevolgd tot financieel echtscheidingsadviseur.

Woorden die o.a. bij mij passen zijn: open, eerlijk, inlevingsvermogen, professioneel en levenservaring. Ik ben moeder van een zoon. Gescheiden in 2000  toen mijn zoon 1,5 was maar inmiddels alweer enige jaren getrouwd.

Mijn passie voor het mediationvak is ontstaan uit de vraag van mensen om mij heen wat mijn ervaringen zijn en waren met betrekking tot de omgangsregeling, het gezamenlijk ouderschap na de scheiding en niet in de laatste plaats het welzijn van onze zoon als kind van gescheiden ouders. Met name de complimenten welke ik daarover mocht ontvangen en de positieve reacties op latere leeftijd van onze zoon, sterkt mij in de gedachten dat ik een bijdrage wil leveren aan het welzijn van kinderen van gescheiden ouders. Dit doe ik door ouders te begeleiden de scheiding zo goed mogelijk te regelen zodat er, nadat de juridische afwikkeling is afgerond, ruimte is voor het contact en de communicatie welke nodig zijn om de kinderen zo min mogelijk last te laten hebben van de situatie. Tijdens de gesprekken heb ik dan ook het motto: als mediator ben ik onpartijdig als het gaat om de partijen aan tafel maar ben ik partijdig als het gaat om de kinderen. Het welzijn van de kinderen staat op nummer 1. 

Zorgvuldigheid en juistheid borg ik door het bijhouden van kennis door studie, intervisie met collega's, het volgen van de actualiteiten en natuurlijk een netwerk van specialisten.

Voor mijn praktijk heb ik gewerkt in de financiële dienstverlening in meerdere functies bij kleinere en grotere organisaties.