Wanneer samen aan tafel zitten (nog) niet mogelijk is

Soms is jullie relatie (nog) niet zo dat jullie samen aan een tafel kunnen zitten maar is het niet nodig om beiden een eigen advocaat in de hand te nemen. Ook dan zijn er mogelijkheden.

Eenzijdige begeleiding

Het is mogelijk dat ik een van jullie beiden (eenzijdig) begeleid. Ik ondersteun je dan bij het in kaart brengen van de (fiscale en juridische) mogelijkheden. Samen formuleren we een voorstel wat we aan je partner zenden die daar op zijn of haar beurt op reageert. Ik ben in dit geval niet neutraal en onpartijdig en je partner zal daarom zelf ook iemand moeten/kunnen verzoeken om hem of haar te begeleiden. Omdat ik geen advocaat ben, gaat het hier nog steeds over een vorm van overleg waarbij de gang naar de rechtbank vermeden wordt.

Pendelmediation

Wanneer er nog wel ruimte en vertrouwen is om jullie gezamenlijk te laten begeleiden door een persoon maar is aan een tafel zitten (nog) geen optie dan kan ik als mediator tussen jullie bemiddelen (z.g. pendelmediation) Ik spreek dan met jullie apart en breng de boodschap over. ik behoud in dit geval nog wel mijn onpartijdigheid en onafhankelijkheid.